Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 

page1image25951056

 

Theo Meijer Sport heeft een actieve Kickboks wedstrijdgroep dat inmiddels bekend is onder de naam Fight Team TMS. Deze wedstrijdgroep is via onze selectieprocedure toegankelijk voor jeugd en volwassenen, waarvan een groot deel ook daadwerkelijk meedoen aan wedstrijden en toernooien, op nationaal en internationaal niveau, in zowel K1 als Thaiboksen.

Dit betekent ook dat leden die ná het doorlopen van de selectieprocedure potentieel en plezier genoeg hebben om mee te (kunnen) trainen met de wedstrijdgroep. Let op niemand is verplicht ook daadwerkelijk wedstrijden te draaien. Zij kunnen enerzijds trainen op wedstrijdniveau en dienen dan als volwaardige sparringpartner voor de wedstrijd deelnemers en anderzijds kunnen zij zich op het eigen en hoger niveau blijven ontwikkelen.
Stimulans en voorloper hierop is onze eigen 1000 punten Training Sparren, dat wij vanuit Fight Team TMS periodiek organiseren voor alle Jeugd kickboksers in Nederland.

Door het brede aanbod van de verschillende Budo sporten bij Theo Meijer Sport zijn er naast het Kickboksen meer dan voldoende mogelijkheden voor een passende zelfverdedigingssport voor jouw.

Doordat wij een Budoschool zijn worden hanteren wij ons Budo etiket voor alle vechtsporten. Dit betekent dat een ieder handelt en zich gedraagt met de algemeen geaccepteerde fatsoensnormen en waarden, een ieder gelijk en met respect behandeld, in omgang en gedrag.

De opzet van het 1000 punten training is ervoor te zorgen dat je net als in je eigen les leert (semicontact) sparren,
maar dan nu ook met kickboksers uit andere lessen of van een andere gym.
Het gaat niet om winnen of verliezen, daar doen we (nu nog) niet aan, dus je bent allemaal winnaar alleen al door mee te doen.
Zo proberen wij je te laten wennen aan het sparren, je ontwikkeling te stimuleren en het plezier in het kickboksen te vergroten. Dat is voor iedereen leuker.

Je kunt hieraan mee doen als je 6 jaar of ouder bent en circa 4 tot 6 maanden op kickboksen zit.
De kickboksers delen wij in op leeftijd, gewicht en niveau. Voor elke spar partij ontvang je punten die worden bijgehouden op je 1000 punten kaart.
Bij 250, 500 en 750 punten win je een medaille en bij 1000 punten win je een beker.

Aanmelden via deze link:
Kom gezellig mee trainen en neem wat publiek mee (gratis entree)!
Info/vragen mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel/app Reza de Groot: 0641039485

 

KICKBOKSEN (recreatief en wedstrijdgericht)

Kickboksen is een full contact vechtsport waarbij zowel de handen als de benen mogen worden gebruikt.
De sport kent zijn oorsprong in Japan en de Verenigde Staten en werd daar populair in het begin van de jaren 1970.  
Bij het Kickboksen worden de stoten van het boksen gecombineerd met de trappen uit sporten zoals Karate en Taekwondo.

Een variant op het Kickboksen is het Muay Thai, ook wel Thaiboksen genoemd. Dat het MuayThai ontstaan is uit oude oorlogskunsten van de Thaise soldaten,
daar is men over het algemeen mee eens. De bekendste legende met betrekking tot de oude Muay Thai beoefenaars is zonder twijfel het verhaal van Nai Khanom Dtom.
Het grootste verschil tussen het Kickboksen en Muay Thai is dat hierbij ook het clinchen, veeg-, werp-, en elleboogtechnieken zijn toegestaan.
Met het clinchen 'omarmen' de vechters elkaar en proberen zij elkaar met knie- en/of elleboogtechnieken te bewerken en indien mogelijk met een veeg of worp op de grond te werpen.

Door de juiste trainingsmentaliteit en de grote mate van zelfbeheersing krijg je een zeer intensief spel tussen 2 sport(st)ers die elkaar bestrijden met verschillende trap- en stoottechnieken.
Neem daarbij de mooie bokssport als basis en je krijgt een zeer leerzame en goede training waar alle belangrijke componenten zoals zelfbeheersing, controle, techniek, conditie, incasseringsvermogen in zitten.

Tegenwoordig worden deel aspecten van een reguliere (Kick)Boks training ook als losse lesvariant gegeven. Wat voor de Kick- of Thaibokser een normale Bokszak training is,
begint dit de laatste jaren als groepsfitness les aan populariteit te winnen door een bredere doelgroep. Dit vanwege de intensieve cardiovasculaire trainingsoefeningen
dat zorgt voor een goede vetverbranding en verbetering van de long- en spierconditie. Uiteraard biedt Theo Meijer Sport ook deze groepsles aan voor een bredere doelgroep dan de Kickboksers.

Kickboksen is voor iedereen vanaf 6 jaar te beoefenen, voor jong en oud, jeugd en volwassenen, op recreatief- en wedstrijdniveau.

Wist je dat;

Je bij Theo Meijer Sport alle benodigde kleding en materialen kunt bestellen? Vraag ernaar bij de balie van ons sportcentrum.


KLIK HIER VOOR MEER INFO OVER FIGHT TEAM TMS